Menu
Your Cart

Kişisel Verilerin Korunması Politikası

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Aydınlatma Metni

 

İKS ALIŞVERİŞ MERKEZİ LTD. ŞTİ olarak kişisel verilerinizin ve özel nitelikli kişisel verilerinizin güvenliği ve gizli tutulması hususunda azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirketimiz müşteri mahremiyetine ve bu doğrultuda müşterilerimize ait her türlü kişisel verinin mümkün olabilen en iyi şekilde ve özenle işlenerek muhafaza edilmesine ve gizli tutulmasına önem vermektedir. Bu sorumluluğumuzun tam idraki ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca Veri Sorumlusu sıfatıyla kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.

 

İşlenen Kişisel Veriler, Kişisel Veri İşleme Amacı ve Kişisel Veri Toplama Yöntemi

 

Müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Şirketimiz kişisel verileri tespit için kimlik, adres ve diğer gerekli bilgileri (cinsiyet, meslek, eğitim, medeni durum, vb) kaydetmek; elektronik (internet / mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek amacıyla toplamakta ve işlemektedir.

 

Kişisel verileriniz; İKS AVM tarafından kendisi yahut yetkilendirilmiş veri işleyen gerçek veya tüzel kişiler tarafından, e-posta, telefon, internet sitesi, muhtelif sözleşmeler, kâğıt ortamında tutulan formlar ve tutanaklar gibi vasıtalarla otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerle sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır.

Bu kapsamda; 

İlgili Kişi Grubu

Alınan Kişisel Veri:

Müşteri

Ad-Soyad, kimlik-ehliyet-pasaport bilgileri, cinsiyet, uyruk, doğum yeri, doğum tarihi, telefon numarası, e-posta adresi, adres bilgileri, imza, medeni durum, log kayıtları, kredilendirmeye esas mal varlığı verileri ve mali güce ilişkin diğer veriler

Personel

Ad-Soyad, kimlik-pasaport bilgileri, cinsiyet, uyruk, ana-baba adı, doğum yılı, doğum yeri, medeni durum, eğitim bilgisi, imza, telefon numarası, e-posta adresi, vesikalık fotoğraf, sağlık bilgileri, askerlik bilgileri, medeni durum, kan grubu, sertifikalar, iş tecrübesi, adres bilgileri, banka hesap bilgileri

tipindeki özel ve genel nitelikli kişisel veriler Kanun’un 5. maddesinin 2/a-c-ç-e-f bentleri ve 6. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla ve İKS AVM nin meşru menfaatleri, kurulan veya kurulacak olan sözleşme hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

 

İnsan Kaynakları Politikalarının yürütülmesinin temini, Şirketimizin ve şirketimiz ile iş ilişkisi içerisinde olan gerçek/tüzel kişilerin hukuki ve ticari güvenliğini sağlamak, başta 4857 Sayılı İş Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili diğer mevzuat olmak üzere gerekli kayıt, bildirim ve başvuruları tamamlamak, kayıt ve belgeleri kanunlarda öngörülen süreler boyunca tutmak, saklamak, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerini yerine getirmek amaçlarıyla kişisel veriler talep edilmektedir.

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, veri sorumlusu sıfatına istinaden Şirketimizin elde ettiği/edeceği ya da Şirketimiz ile paylaştığınız/paylaşacağınız kişisel her türlü bilginin (“kişisel veri”), aşağıda açıklanan çerçevede ve anılan Kanunda öngörülen şekillerde şirketimizce işleneceğini ve bilgilerinizin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, açıklanması, aktarılması, elde edilebilir hale getirilmesi de dâhil olmak üzere bilgileriniz üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” anlamını taşımaktadır.

 

Kişisel Verilerin İşleme ve Saklama Şartları

Talep edilen kişisel veriler; Şirketimiz hizmetlerinden yararlanabilmeniz için açık rızanıza istinaden ve 6698 sayılı Kanunun 5 ve 6 maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ile amaçlarına göre gereken tüm bilgi güvenliği tedbirlerini alarak belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydıyla işlenecek saklanacaktır.

 

İşlenen Kişisel Verilerin Aktarılması

İşlenen kişisel veriler; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden müşterilerimizin faydalandırılması amacı ile gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin temini ile Şirketimizin İnsan Kaynakları politikalarının yürütülmesinin sağlanması amacıyla iş ilişkisi içinde olduğumuz şirketler, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu’nun 8. ve 9.maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

KVKK’nın 11. maddesi gereği haklarınız; Şirketimizin başvurarak, kişisel verilerinizin; 

a) işlenip işlenmediğini öğrenme, 

b) işlenmişse bilgi talep etme, 

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 

ç) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme, 

d) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, 

e) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

f) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, 

g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz. Bu haklar, KVKK madde 28’de belirtilen istisnalarla sınırlandırılmıştır. 

Kişisel Verilerin Korunması Kurulu şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için başvurunuzu, KVK Kanunu’nun ilgili hükmü gereği yazılı olarak Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından yeni başvuru yöntemleri belirlenmesi halinde, bu yöntemler İKS AVM tarafından duyurulacaktır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; başvuru formunu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını cendere mevkii Kemerburgaz yolu rbs iş merkezi A1 no hangar Ayazağa /şişli göndermeniz rica olunur.

Bildirim
İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek adına çoğu web sitesinde olduğu gibi biz de İKS AVM sitemizde çerez kullanmaktayız.
Çerez politikamızın tamamı için tıklayınız.